De gouden regels bij supermarkt-aanbiedingen

In je brievenbus krijg je jouw dagelijkse post die voor een groot deel schuld betekenen. Dan kom je nou net een aantrekkelijke folder van jouw favoriete supermarkt tegen die jouw doet ontspannen. Dat is wat je denkt tenminste… Je vind hier hele intressante artikelen die je goed zou kunnen gebruiken. Ook de kortingsbonnen kun je knippen voor het bezoeken van de winkel. Maar heb je deze spullen nou echt nodig?

Supermarkt aanbiedingen kunnen verleiderlijk zijn. Tegerlijkertijd kunnen ze veel voordelen met zich meebrengen. Supermarkt eigenaars doen niet de aanbiedingen omdat ze jouw voordeel willen laten halen uit de produkten. Ze hebben verschillende doelen met hun aanbiedingen. Ze willen bijvoorbeeld jouw zover krijgen om naar de winkel te komen. Dus doen ze aanbiedingen waarvan ze weten dat jij behalve die ook andere aanbiedingen leuk zal vinden. Daar kom je spulen tegen die je normaal gesproken niet zou kopen, maar omdat je op dat moment denkt dat  dit spot goedkoop is en je op dat moment geld bij je heb zal je ze kopen. Hierdoor koop je meer dan je normaal gesproken zou halen in de supermarkt. Je kunt bij de aanbiedingen jouw voorraad goed aanvullen. Maar soms heb je net teveel die je of moet weggooien of anders niet zelf kan gebruiken. Wij trachten met dit artikel wat aandachtspunten aan te halen om ervoor zorg te dragen dat jij niet onnodg ingaat op de aanbiedingen waaruit je uiteindelijk geen voordeel zal halen. Hier volgen enkele tips.

 1. Ga niet in op alle aanbiedingen.

Kijk of je de produkten echt kan gebruiken. Niet omdat ze goedkoop te verkrijgen moet je die kopen. Alle goedkope dingen zijn aan het einde een groot bedrag bij de kassa!

2. Plan vooraf.

De volgende tip is dat wanneer je de supermarkt ingaat jij je planning vooraf moet hebben. Welke route  ga jij beschrijven? Maak vooraf jouw boodschappenlijst in orde en verwerk daarin de aanbiedingen die jij nodig denk te hebben. Zo voorkom je dat je blind de supermarkt ingaat en voorkom je zo ook dat je verleid wordt.

3. Blij realistisch

Vervolgens moet je realistich blijven. Ga in op aanbiedingen die je normaal gezegd wel zou kopen en nodig heb. Een simpel voorbeeld is dat je geen pamper zal kopen voor baby’s ondanks je geen baby heb. Ook al wil je zo graag een baby. Niet omdat de pampers voor vijftig procent goedkoper zijn moet je die ook echt kopen. Anders heb je een grote voorraad thuis van spullen die jij niet zelf of misschien  nooit zal gebruiken.

4. Hou de grote kortingen in de gaten.

Sommige produkten zijn vaak in de aanbieding. Maar dan heb je daar mischien tien tot dertig procent voordeel uit. Terwijl deze zelfde produkten op bepaalde momenten voor meer dan vijftig procent de deur uit mogen. Hou dit in de gaten en sla dan gelijk je slag. Let wel op het aantal dat je koopt. Koop niet de hele winkel leeg, maar probeer de voorraad voor een paar maanden afhankelijk van de verval datum aan te vullen. Deze aanbiedingen komen weleens terug.

Daarna kun je ondanks je zoveel liefde voor de produkten van een bepaald bedrijf heb, weleens ingaan op aanbiedingen van bepaalde produkten. Soms willen mensen een bepaalde aanbieding niet omdat ze dat speciefieke merk normaal niet gebruiken. Terwijl dat merk in princiepe niet slecht is. Regel nummer vijf zegt dat je soms wel het voordeel mag halen uit een ander merk produkt.

B merken zijn vaak goedkoper en zijn vaker in de aanbiedingen. A-merken daarentegen zijn meestal 2 keer duurder komen niet vaak in de aanbiedingen. Je kunt het best soms produkten uit de B-merken in je boodschappenmand doen. Ze hebben vaak dezelfde kwaliteit.

In je vrije tijd thuis kun je een lijstje opmaken met produkten die je graag in de aanbieding zou willen. Je kunt deze produkten het liefst in oog bereik plaatsen bijvoorbeeld op de ijstkast. Als je weer tussen je post verast wordt met een aanbiedingen op een briefje, kun je hierdoor beter plannen op welke aanbiedingen je echt wil ingaan.

Laat jouw pinpas en overige betaalkaarten thuis! Neem cash geld mee. Zo kun je vooraf plannen hoeveel geld je daadwerkelijk zal uitgeven in die winkel. Als je je pinpas bij je heb en de kassier telt het totaal bedrag op die meer is dan het geld dat je cash bij je heb, zal je jouw betaalkaart gebruiken. Hoe vaker je dat doet hoe minder overzicht je heb van hoeveel geld je uitgeef. Terwijl als je alleen een bepaald bedrag bij je heb zal je dan daadwerkelijk dat bedrag uitgeven. Als de produkten die je genomen heb dat bedrag overschrijden zal je een deel van de produkten die je het minst nodig heb moeten terug geven.

Wij hopen dat je deze goeden regels in acht zal nemen bij de volgende planning in de supermarkt.  Als je deze doet zal je heel goed kunnen besparen en als je wilt kun je misschien ook wat extra goud aankopen. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *