Handige tips om slimmer boodschappen te doen

Inkopen doen kan zonder dat je het door heb voor stress zorgen. Je gaat de supermarkt in, kom thuis met zakken vol spullen en wanneer je ze uitlaat merk je dat de basis produkten toch niet in huis heb. Dit kun je voorkomen! Boodschappen doen is een hele planning. Wij geven handige tips om slimmer en effectiever boodschappen te doen.

De voorbereiding
1. Voor dat je het huis uit gaat om inkopen te doen moet je ten eerste voorkomen dat je die met een hongerige maag doet. Want anders vul je je boodschappen mand met onnodige snacks. Zorg daarom ervoor dat je vooraf voldoende heb gegeten.
2. Zorg voor een boodschappenlijst. Noteer alles wat gekocht moet worden. Sorteer soort goederen bij elkaar. Zo voorkom je lange routes in de supermarkt.
3. Kijk eerst in de keukenkast wat ontbreekt. Zorg dat de basis goederen als eerst op de lijst komen te staan, daarna de goederen die minder belangrijk zijn.
4. Download een app waarbij je een boodschappenlijst in je telefoon kan bijhouden. Deel deze met je partner of huisgenoot zodat zij toegang hebben tot de lijst. Zo voorkom je dubbele inkopen.
5. Als je peuters thuis heb, zorg ervoor dat je ze thuis laat of zoek anders een oppasje voor ze op het moment van inkopen doen. Peuters kunnen in de verleiding raken door koeken met leuke kleuren en figuurtjes of speelgoed van bijvoorbeeld hun Favoriete tekenfilm. Aangezien het lastig is om steeds nee tegen de kleintjes te zeggen kun je dit beter voorkomen.
6. Kies het juiste tijdstip voor inkopen. Als je een werkende bent doe je vanwege je drukke werkschema in de avond of anders in het weekend de inkopen. Maar om in alle rust de inkopen te doen, kun je best een moment waarop de winkel niet druk zijn uitkiezen. Dat verschilt per omgeving. Kijk wat voor jouw het best werkt.
7. Neem je eigen tas mee. Door de tassen na de inkopen netjes te bewaren spaar je zodoende zakken op. De zakken krijg je per slot van rekening niet gratis mee van de winkelier. Om te voorkomen dat je extra geld betaald alleen om je spullen makkelijk mee te nemen kun je liever je eigen zakken meenemen. Dit is ook beter voor het milieu.
8. Bestel waar mogelijk spullen online. Om tijd en soms ook geld te besparen kun je het best de inkopen online doen.

Boodschappen doen
1. Ga naar vaste supermarkt. Hierdoor weet je waar de spullen liggen. Je loopt dan niet onnodig in de winkel, dus verleiding kun je hierdoor voorkomen.
2. Winkel zo veel mogelijk in de buitenste rijen van de supermarkt. In de binnen rekken zijn meestal de produkten die vol chemische stoffen zitten en produkten die je vaak niet nodig heb. In de buitenste rijen staan produkten zoals Groenten, fruit en vlees.
3. Kijk in de onderste rijen. De goedkoopste produkten staan meestal hier. Omdat de winkelier weet dat mensen vaak niet willen bukken, zetten ze de produkten waaruit ze de meeste winst willen en kunnen halen op ooghoogte van de consument. De produkten daaronder zijn meestal goedkoper, maar ook van goede kwaliteit.
4. Koop huismerk. Probeer zoveel mogelijk de huismerk te kopen. Zo kom je goedkoper uit.
5. Als je eens een dieet heb gehad, heb wel eens geleerd hoe eteiketten te lezen. Door het lezen van etiketten let je meer op wat je naar binnen brengt. Hierdoor zorgt je ervoor dat je minder ongezonde produkten in de boodschappenmand gooit.
6. Kijk niet naar kassa koopjes. Kassakoopjes zijn er om de consument te verleiden. Produkten die bij de kassa staan heb je vaak niet nodig. Deze produkten kun je het best laten staan.
7. Koop in het groot als je weet dat je het inderdaad voor de verval datum kan gebruiken. In de supermarkt kom je aanbieding tegen die voordelig zijn. Zo kun je soms twee voor de prijs van een of drie voor de prijs van twee. Door deze aankopen kom je inderdaad goedkoper uit. Maar ga niet in op de aanbiedng als je weet dat je niet zoveel van iets nodig zal hebben. En dat je toch de helft van de aankopen zal moeten weggooien omdat de vervaldatum al verstreken is. Je had dan liever een gekocht voor de normale prijs.

Natraject
1. Bonnen kun je na thuiskomst bewaren. Je kunt altijd terug gaan en prijzen met elkaar vergelijken.Als je eens inkopen doet bij een ander supermarkt zal je heel snel merken bij welke je duurder uitkomt.
2. Gooi zo min mogelijk eten weg. Je voorkomt zoals eerder is aangegeven de onnodige grote inkopen om geen eten weg te gooien.

Door deze tips in acht te nemen kun je effectiever inkopen doen? Je Voorkomt dat je onnodig uit huis gaat en je zal financieel ook beter uitkomen. Succes bij de volgende inkopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.